دانشگاه علوم انتظامی امین ، m60_moghimi@yahoo.com
چکیده: (3559 مشاهده)
زمینه و هدف: کیفیت زندگی به احساس و درک فرد از موقعیتش در زندگی در زمینهای از نظامهای ارزشی و فرهنگی که در آن زندگی میکند، اشاره داشته و با اهداف، انتظارات و دغدغههای او مرتبط میباشد. این پژوهش، مفهوم کیفیت زندگی را با «جرم» مرتبط ساخته است. چارچوب نظری این پژوهش براساس نظریات بی سازمانی اجتماعی، تئوری کجرفتاری مرتن، نظریه رضایت، محرومیت نسبی، تئوری فشار و فرهنگ فقر تنظیم شده است که هر گونه کمبود در زمینههای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را زمینه ساز بروز جرم و انحراف تلقی میکنند. هدف این مقاله، بررسی تاثیر کیفیت زندگی بر ارتکاب سرقت است.
روش تحقیق: تحقیق حاضر، مطالعهای پیمایشی میباشد که با استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته بر روی 432 نفر از سارقانی انجام شده است که در زمان انجام پژوهش در زندان تهران بزرگ در حبس بودهاند. انتخاب نمونههای پژوهش براساس روش نمونهگیری طبقهای و نمونهگیری نسبتی انجام شده است.
یافته ها و نتایج: نتایج پژوهش نشان میدهد که بین متغیرهای مستقل تحقیق شامل درآمد، تحصیلات، رضایت از وضع موجود زندگی و نابسامانیهای اجتماعی با متغیر وابسته پژوهش (ارتکاب سرقت)، رابطه معنیداری وجود دارد و به همین دلیل چهار فرضیه پژوهش، توسط آزمونهای آماری تایید شده است.
نوع مطالعه:
پژوهش كاربردي |
موضوع مقاله:
حقوق کیفری و جرم شناسی دریافت: 1396/7/25 | ویرایش نهایی: 1397/10/12 | پذیرش: 1396/12/9 | انتشار: 1397/1/27 | انتشار الکترونیک: 1397/1/27
ارسال پیام به نویسنده مسئول